Следвайте ни

Протестиращи: Не искаме ресторант на Дановия хълм!

viber icon

Група граждани посрещнаха кмета на район "Централен" Георги Стаменов на стълбите пред Дома на културата на спонтанен протест против плановете за построяване на ресторант "Сахат тепе" на Дановия хълм.

Хората твърдят, че решението обслужва определени интереси и не искат да има застрояване на хълма.

Според внесеното предложение в Общинския съвет днес ресторантът трябва да е точно копие на съществуващия до 70-те години. Разгърнатата му площ е 240 кв. метра с прилежащи към него градини, алеи и шадраван от 300 квадрата.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

филибелия

филибелия

25.06.2020 | 11:05

Товаса хора които не познават историята на града.

Отговори
4 4
филибелия

филибелия

25.06.2020 | 11:04

Едо време ходехме с родителите ми в старият ресторант на теферич на мешена скара.Но те откъде да знаят .

Отговори
6 1
Чичо

Чичо

25.06.2020 | 10:30

Като гледам снимката , това са граждани от селси тип . Те вуопще си нямат представа колко е красиво да седнеш и погледнеш красивият ни град ,неможе 30 селски трандафори да казват какво и как в родният ни Пловдив .Че мойта рода е три пъти повече и то кореняци . Ако я доведа ще напълним площада .Стига с тези зелени селски боклуци .Хора израснали на село нямат пдстава каква романтика е била на хълма . Там беше и първата ми целувка . А бе как да им наливам акъл ,на с

Отговори
6 6
Уйче

Уйче

25.06.2020 | 11:13

Ако я доведеш...ама не я водиш ! Хората си протестират, всеки има право ! В момента Сахата е пълен к..неф ! Значи , ако има ресторант ще го оправят, ще го почистят, а ако не - ще си тъне в мизерия ! Ей това, чиче, се нарича гьон-суратлък ! Къде са твоите кореняци пловдивчани роднини, та да се съберат и да протестират за тая клоака в Супер център на Пловдив ??? Ей това, твоето, е селяния !

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?