49

Протестиращи: Единственият зелен сертификат е знамето "Свобода или смърт" ВИДЕО

Жалват се, че не могат да си плащат тестовете, за да работят

Единственият зелен сертификат е знамето "Свобода или смърт". Това заяви Божана Симидова, която е една от десетките пловдивчани, които за трети пореден ден се обявяват срещу новите мерки.  С въвеждането им от четвъртък беше ограничен достъпът до заведения, театри, магазини над 300 кв. м. и спортни събития без ваксина или бърз антигенен тест.

"Който не иска да се ваксинира трябва да дава по 26 или 36 лв. на два дена, за да може да си изхранва семейството, да поддържа колата си и да плаща наем. Не сме толкова богати", коментира сервитьор, дошъл на митинга. Той добави още, че го е страх от ваксините и затова няма да се имунизира.

По думите му правителството трябва да се опита да намери по адекватно решение на проблема. То обаче със сигурност не е мярката 60 на 40, която получаваше бранша, защото тя не била работеща -  често парите се получавали със закъснение.

На протеста пред РЗИ се бяха събрали предимно ресторантьори и студенти. Те настояваха за равни права на работа и достъп до университета. Според тях гласът на ресторантьорския бранш не се чува, защото е разединен. 

Сред недоволните беше и учителят по история Илия Авков, който твърди, че е обмислял да се ваксинира, но няма да го направи заради въвеждането на зеления сертификат. "Смятам, че наложен по този начин той е по-скоро вреден за държавата - не може да поставяме проблемите на определена система пред друга. Сертификатът влияе лошо на икономиката, на образованието и на обществото като цяло, защото го разделя. В момента имаме опит държавата да навлезе до такава степен в личното пространство на индивида, че той няма право да бъде господар сам на собственото си тяло", коментира Илия Авков и добави, че дори и да се въведе задължителен зелен сертификат за учителите, той пак няма да се боцне. 

"Не съм против ваксините, против съм за начина, по който се въвежда - против възпрепятстването на хората да работят и съществуват нормално, ако не отговарят на определени изисквания", обясни Авков и като един истински историк направи асоциация с евреите и нацистите. "Каква е разликата да отговори министъра, ако може", добави Авков.

Протестът мина без ексцесии и при засилено полицейско присъствие. Участниците вееха знамена и издигаха плакати с надписи "Стига мачкане. Стига дискриминация", "Конституцията ни гарантира право на работа за всички".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Джи

Джи

22.10.2021 | 23:26

Ваксинирана съм, но категорично против сертификати от какъвто и да е вид, особено за здравословно състояние. А и за какво говорим, когато ваксинираните също разпространяват вируса. Отделно хората си мряха от белодробни заболявания и преди ковид, а пулмологичните отделения винаги са били крайно недостатъчни в зимния период.

Отговори
18 4
Марица,

Марица,

22.10.2021 | 20:46

Вие докога ще отразявате мнението на десетина маргинали от оазисите? Като не искат ваксина да си плащат тестовете. И да не срамят знамето с туловищата си. Отвратителни евтиняци!

Отговори
9 48
Иван

Иван

23.10.2021 | 16:18

Бъди си роб,твоя воля.

Отговори
6 2
Иво

Иво

22.10.2021 | 19:08

И какво предлагате вие? Тъй като сте неизрядни, вие да сте свободни, а другите да го д.хат, така ли? Е, аз пък не съм съгласен с вас. Така, че ви е го ............

Отговори
6 39
свобода

свобода

22.10.2021 | 17:30

да сеете зарази ли ами мрете!

Отговори
8 37
Иван

Иван

23.10.2021 | 16:21

Простако имунизиран,ти ще умреш първи.

Отговори
3 3
Що не отидете

Що не отидете

22.10.2021 | 17:20

Да помогнете в някое ковид отделение ?

Отговори
15 21
Гочо

Гочо

22.10.2021 | 16:26

В двете заповеди на КАЦАРОВ- от 19.10.21 и от 27.08.21 г. За сертификатите пише че има заместващ сертификата документ.сигурно са картончетата дадени при ваксинацията.вижте заповедите,а Кацаров мълчи по този въпрос.за вътре в държавата трябва да са валидни

Отговори
4 6
Смях

Смях

22.10.2021 | 16:13

И кои са на протестчето ???? Най големите мошеници Южен Полъх ахаххх

Отговори
14 27

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?