Следвайте ни

Протестиращи плашат Тотев с война: Унищожихте целия град, няма да дадем парка!

viber icon

Война ще направим, но няма да дадем парка. Това заяви на кмета Иван Тотев Велика Димитрова, след като градоначалникът със закъснение се появи на сесията. Жената е на 83 години и дойде заедно със своите съседи в Общинския съвет с искане за запазването на парка до хотел "Санкт Петербург". Протестиращите затиснаха градоначалника във фоайето и настояха веднага да се вземат мерки.

Тотев се опита да да им обясни, че теренът е частна собственост и че според Общия устройствен план е предвиден за озеленяване.

"Унищожихте целия град, застроихте го - каква европейска столица сме", възмутиха се гражданите. Те поискаха от кмета отговор защо са отрязани 64 дървета и настояха да им бъдат показани документи за статута на земята. Председателят на инициативния комитет Асен Костов заяви, че само малка част от терена е предвидена за озеленяване, а останалата земя има статут за застрояване.

Притиснат от протестиращите, кметът ги покани в общината в 13 часа днес на разговор.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?