Следвайте ни

Протестът в "Капана" иска присъда и затваряне на заведението на Пенов СНИМКИ

viber icon

На гневен протест се събраха десетки предимно млади хора в "Капана" пред заведението на адвокат Ивайло Пенов, който вчера брутално е посегнал на беззащитния търговец на чорапи Митко. Заведението е затворено, а самият адвокат не се е появил досега.

Протестиращите хвърлят мръсни чорапи пред вратата, за да покажат своето възмущение от нападението.

"Силно съм възмутена. Не може да има такова отношение към хората, още повече че въпросният собственик е адвокат. Той не бива да остава тук в "Капана", заяви Ина Манчева, която беше дошла на протеста. Тя разказа, че познава Митко като добро и работливо момче, което винаги бърза, продава чорапи и с това помага на майка си да се издържат.

"Добре че стоката му се продаде вчера, дори от София искат да дойдат и да хвърлят чорапи пред заведението. Това показва голяма гражданска съпричастност", коментира жената.

Анжела Рангелова, която живее в САЩ и идва в Пловдив при сина си, сподели, че в Щатите за подобно нападение побойникът щял да отнесе присъда, включително и затвор.

Група рокери от Пловдив същи се присъединиха към протеста. "Възмутени сме, че се посяга на беззащитен човек. Ако имаше закони, досега щяха да го арестуват", каза един от мотористите - Атанас. Той допълни, че Митко никога не е притеснявал никого, а сега трябва да подаде жалба и да извади медицинско, за да може Ивайло Пенов да бъде осъден.

Да му се отнемат правата - адвокатските и ресторантьорските, тази препоръка отправиха протестиращите към властите.

Да си заминава във Варна, откъдето е дошъл, заръчаха още разгневените хора. Сред тях беше и нашия колега в "Марица" Станимир Кронев, който също остави чорап пред вратата на побойника.

Протестиращите разказаха, че това не е първата случка на управителя и че преди време той е подлудил "Капана" с чалга.

Дузина полицай пазят реда в района на заведението.

Протестът ще продължи и утре на същото място в "Капана".

снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Капана

Капана

30.05.2021 | 18:29

Всички кръчми да се затворят и само занаяти! Това за Капана и Стария град! Кръчмите да ги изнесат по тепетата, та там да се напиват и боцкат по храстите!

Отговори
2 1
До Съда

До Съда

30.05.2021 | 07:09

На 150 или даже 200 лева да го осъди съда да види как си бии

Отговори
2 1
Методи до сотир

Методи до сотир

29.05.2021 | 21:34

Абе малоумник,ти майче по-далече от носа си нищо не виждаш и чуваш.Каква е тази тема която отваряш за разни касови бележки и разни други неща.Тематиката тук е съвсем друга.Отвори си слепите очи.Става дума за посегателство на безащитен човек на обществено място.Утре ти може да си неговото място простако.А за останалите неща за които споменаваш,можеш да се обърнеш към властимащите в тази държава.Не бъркай темите.

Отговори
7 3
Ми Ми

Ми Ми

31.05.2021 | 04:42

колко по-важни неща има :) ... а и касов бон да се издава не виждам :) ... А И В ПАНДЕМИЯ ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО :) ...

Отговори
0 0
хайде сега за ръчички---

хайде сега за ръчички---

29.05.2021 | 21:22

и всички заведения вън от капана...

Отговори
6 2
Сотир

Сотир

29.05.2021 | 21:18

Тази жена, дошла от САЩ... Госпожо, а там така ли продават чорапи??? Чооападжията пуска ли касови бележки? Нас ни скъсват от проверки за касови бележки, маски, дезинфектанти, тоя тука на черно си продава стока с неизвестен произход... Така ли е в САЩ??

Отговори
8 5
Точно така Сотир

Точно така Сотир

31.05.2021 | 04:43

колко по-важни неща има :) ... а и касов бон да се издава не виждам :) ... А И В ПАНДЕМИЯ ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО :) ...

Отговори
0 0
руска пропаганда

руска пропаганда

29.05.2021 | 18:28

Това е комунистическо-руско шпионско мероприятие за преди изборите!

Отговори
4 12
Весо

Весо

29.05.2021 | 18:14

Ами протестиращите да вземат Митко и майка му у тях, да ги обгрижват и дундуркат. А най добре да се заселят в някоя от махалите пълни с Митковци. Оня дърт ото хомо- даскала дето си връткаше гъза в часовете, може да му прави като вятъра

Отговори
11 18

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?