Следвайте ни

Протестът: Таксиметрови шофьори се опълчиха срещу големите акули в бранша СНИМКИ

Минимална цена за превоз 1 лев и оставка на транспортния шеф поискаха таксиджиите

viber icon

Автобусните превозвачи не дойдоха пред общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, но си запазват исканията

Оставка на директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков, отнемане на разрешителни от фирмите в сивия сектор, адекватни цени на превоз - това са исканията на протестиращите таксиметрови превозвачи.

Те внесоха петиция в предприятието на самия Вълков, който ги покани да разговарят.

Ако исканията ни останат без резултат, ще искаме и други оставки, предупредиха шофьорите.

Автобусните превозвачи не дойдоха на протеста. Подкрепяме го и си запазваме нашите искания, каза Веселин Дошков, шеф на “Хеброс бус”.

Според Володя Домашенко и Марин Киров транспортният директор толерирал фирмите от сивия сектор, които не плащат осигуровки и дължат над един милион лева. "Това са големи фирми, вървят с куфарчета и си купуват спокойствие", заявиха протестиращите. Те обаче не посочиха кои са фирмите.

Според тях минималната тарифа на услугата трябва да стане 1 лев, а общината я задържа на 65 стотинки. Отказва да намали данък такси, въпреки че другите общини го направиха. Утвърденият от Общинския съвет патент е 700 лева, но плащат 300 лева, като останалото се покрива от държавата. 

Движението в Пловдив е пълен хаос, твърдят таксиметровите шофьори.

Снимки Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?