Следвайте ни

Протестърски омлет: Мятат яйца по офиса на ВМРО в Пловдив СНИМКИ

Лидерът на воеводите в града под тепетата: Всеки има право на мнение, но да го изрази с името и лицето си

viber icon

Офисът на ВМРО в Пловдив бе атакуван с яйца от протестиращи снощи. Причината е поведението на Ангел Джамбазки към недоволните от управлението на страната в София във вторник.  От кадри, разпространени в социалните мрежи и YouTubе, се видя как евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки хвърля пиратки и полива с вода от противопожарен маркуч протестиращи пред централата на партията граждани в столицата. 

Пред медиите Джамбазки коментира, че всичко това е било направено с цел самозащита, тъй като недоволните започнали да блъскат вратата и да трошат, опитвайки се да нахлуят в сградата. 

След тази случка последва и реакцията на протестиращите в Пловдив, които „украсиха“ офиса на воеводите в града под тепетата. 

Лидерът на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев научи от „Марица“ за атаката с яйца и коментира: 

„Всеки има право да изразява своето мнение, позиция, дори да отстоява теза. Но нека да го прави с името и лицето си, а не анонимно по някое време на нощта. Ние не възразяваме върху това, защото през изминалите месеци много хора хвърлиха яйца. Но би следвало мненията и позициите да бъдат казвани и отстоявани. Нали демокрацията е надделяване на мнения?”, каза Инчев.

По повод случката в София, лидерът на воеводите в града под тепетата коментира, че частната собственост е неприкосновена. „Ако някой се опитва да нахлуе в дадено помещение, дали трябва да ти да седиш безучастен?

Ние в случая в Пловдив обаче не можем да говорим, че са атакували  частна собственост. ВМРО в града под тепетата се помещава в общинска собственост. И пак казвам, хвърлянето на яйца е вид протест, но нека ако някой иска да каже нещо, да го каже публично и да заяви позицията си“, добави Инчев. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

дии

дии

19.11.2020 | 17:03

Не харесвам ББ и правителството ама тия протестиращите пред Балкан, събота вечер бяха 10 (дест човека), а снощи бяха 8 (осем). Изглеждат много жалки.

Отговори
6 3
Schetovodstvo

Schetovodstvo

19.11.2020 | 15:48

B - Vatre,kade? V Bulgariya? M - Makedonska ,nali nyamashe tajkava etnicheska obshtnost?Chista etnicheska organizatsiya! P - Revolutsionna(demek teroristichna i anarhistichna) i sreshtu kogo ? O - Organizatsiya,sbirshtina,dori ne e partiya! INTERESNO KOY E POZVOLIL DA SE REGISTRIRA TAKAVA PRESTAPNA ,RAZDELYASHTA,ETNICHESKA SBIRSHTINA V BULGARIYA !?

Отговори
4 4
Мунчо

Мунчо

19.11.2020 | 16:04

А ти кирилица ползваш ли ?

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?