4020

Протест срещу убийствата по пътищта започва в 12 пред Съдебната палата

Сдружение "Ангели на пътя" организират днес в 12 часа пред Съдебната палата в Пловдив протест срещу убийствата на пътя. Той е част от националния, който ще се произведе днес по същото време в София, Врна, Бургас и други градове. Очаква се на протеста да присъстват близки на загинали в нелепи катастрофи на пътя.

Организаторите обясниха, че нарочно са избрали деня за размисъл преди изборите. "Надяваме се, че политиците ще размислят и ще разберат, че рано или късно, пътната анархия ще засегне всяко семейство в България. И никаква кариера, корупционни милиони и имоти, няма да попречат на поредния случаен пиян или надрусан пътен убиец да връхлети с 200 върху тях или техен близък", обясняват органиpаторите. 

"Надяваме се, че обществото, в лицето на всеки, независимо дали пешеходец или шофьор, също ще размисли и най-после ще си даде сметка за същото. Необяснима е абсолютната незаинтересованост на повечето хора по темата - включително приятели, познати и колеги на тези около нас, които ежедневно пишем и говорим по темата", споделят от Сдружение "Ангели на пътя". 

По думите им, нито Народното Събрание, нито всички министерства, агенции, комитети, асоциации и други, които имат отношение към предотвратяването на пътния травматизъм и убийства, няма да се задействат без натиск. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?