49

Протест блокира възлово кръстовище в Кючук Париж

Протест срещу строежа на жилищен комплекс на ул. "Асен Христофоров" до блоковете 1111, 1107 и 1115 в район "Южен" започва в 18 часа пред сградата на районното кметство. 

Протестиращите възнамеряват към 18,30 часа да затворят възловото кръстовище на бул. "Македония" и "Никола Вапцаров" за няколко минути.

Колите могат да ползват обходния маршрут по ул. "Димитър Талев".

Организаторите твърдят, че за протеста е уведомен кметът Здравко Димитров, който е дал разрешение за провеждането му. В интернет е организирана и онлайн петиция за събиране на подписи от недоволни срещу презастрояването в Пловдив.

Това е втората подобна протестна акция. Недоволните бяха затворили наскоро кръстовището на Коматевско шосе и бул. "Александър Стамболийски", а на следващия ден бяха поканени на среща в община Пловдив с участието на инвеститори и строители. Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов обясни, че строителството се извършва в частен терен, който никога не се е водел зелена площ. Според старите градоустройствени планове имотът е бил предназначен за детска градина, но след реституцията се отреди за жилищно строителство. 

Хората обаче се възмущават, че в ЖК "Южен" покрай бул. "Александър Стамболийски" всяка педя земя се застроява без необходимата подземна инфраструктура, зеленина и пътища.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
паметлив

паметлив

17.05.2022 | 19:23

Мръсните седесаро-соросояди докараха Пловдив до това положение, при Ковида си биеха по 5 ваксини отзад, а сега ще обявят война на Русия!

Отговори
0 4
оооооо

оооооо

17.05.2022 | 17:57

Айде стига протести, мишки гладни. Вземете да си купите по един нов апартамент, а не да се тъпчете в миризливите панелки и да плюете новите проекти!!! Пловдив се развива , напук на дебелобузите лели-протестърки !!!

Отговори
6 8
До оооооо

До оооооо

17.05.2022 | 18:50

Много т ъпо парче си! Заради о лигофрени като теб, Пловдив стана помийна яма. Алчни инвеститори и мошеници навряни в различни държавни кабинети.

Отговори
6 4
А!А!

А!А!

17.05.2022 | 17:43

За какво изобщо служат тези гладни/главни архитекти щом не защитават обществения интерес?! То така всеки може да е гладен/главен архитект.

Отговори
7 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?