Следвайте ни

Пропада новият асфалт в Остромила! Пловдивчани: Ще стане река

viber icon

Настилката на ул. "Остромила", която свързва Коматевско шосе и ул. "Димитър Талев", е хлътнала в участъка, където вероятно са прекарвали водопровод към големия жилищен комплекс. На асфалта се вижда наскоро положена кръпка и частично пропадане на настилката до тротоара и вътрешна улица, която се изгражда, за да се осигури достъп до построените в тази зона кооперации. Вътрешната улица се строи от инвеститорите, а не от общината или районното кметство, и с невъоръжено око се забелязва, че нивото й е по-високо, отколкото на ул. "Остромила". Това означава, че дъждовните води ще се стичат като река на "Остромила", коментираха минувачите.

Главната улица във VIP квартала беше ремонтирана преди три години, като едновременно подмениха тръбите направиха нови тротоари и осветление. Оттогава улицата е разкопавана няколко пъти. Асфалтови кръпки има на четири-пет места, установи репортерска проверка. Оказва се, че с всеки нов строеж собствениците на имоти къртят ул. "Остромила" , за да изградят водопроводни отклонения към сградите и да ги свържат с главната тръба. От двете страни на улицата има още незастроени терени, на които тепърва ще се строи, а улицата ще се разкопава.

"Веднага, още в понеделник, ще разпоредя проверка", увери кметът на район "Южен" Костадин Язов. Той уточни, че разрешения за изграждане на жилищни кооперации се издават предимно от голямата общината, оттам е разрешен и строежът на вътрешната улица, която обслужва комплекса. Според общинската наредба, преди да получи картбланш за разкопаване на тротоар или улица, инвеститорът е длъжен да внесе в бюджета на районното кметство или общината депозит като гаранция, че ще възстанови нарушената настилка в определен срок и качествено. Ако тези изисквания не са изпълнени, депозитът се задържа, за да може с тези пари администрацията със собствени сили да отстрани щетите. Засега няма информация кой е инвеститорът, който е допуснал пропадане на новия асфалт на ул. "Остромила", но е очевидно, че при възстановяване на настилката са допуснати дефекти и те трябва да бъдат отстранени.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Честито !

Честито !

28.09.2020 | 09:38

Видимите резултати на Шайката.

Отговори
6 1
Ivanova 123

Ivanova 123

28.09.2020 | 09:08

как не се знае инвеститора? той живее от другата страна на улицата , точно срещу Casa Mia; и интересно кои разреши на инвеститора да вдигне нивото на компекса с половин метър ?

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?