Следвайте ни

Прокуратурата се отказа от над 100 записа по ислямското дело

viber icon

Прокурорът по делото за пропагандиране на война и разпространение идеите на организацията „Ислямска държава” Недялка Попова заяви, че се отказва от изслушването на част от записите, събрани със специални разузнавателни средства.

 На днешното заседание в Окръжния съд в Пазарджик се явиха всичките 14 подсъдими по делото, заедно с техните адвокати. Преди да се пристъпи към изслушване на СРС-тата съдия Кристина Пунтева обяви, че прокуратурата и внесла молба с искане да не бъдат слушани и приложени към делото над 100 от събраните в общо 6 папки записи.

На въпрос от страна на адвокатите прокурор Попова поясни, че в тази връзка неизслушаните записи няма да бъдат приобщени към делото. Тя добави, че държи да бъдат приобщени само изрично посочените записи, като може да не бъдат слушани в зала.

Съдия Пунтева даде възможност на адвокатите на подсъдимите, които вече са запознати със съдържанието на 6-те папки, да решат дали записите да бъдат слушани, като те взеха решение това да се случи. Очаква се в днешния ден това да се случи, като за целта е осигурен и преводач, тъй като разговорите между подсъдимите са изцяло на турски език./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?