1939

Проектът за пробива под Водната палата готов до 2 месеца

Пробивът под Водната палата влиза във фазата на проектиране. Община Пловдив е пуснала възлагателно писмо към изпълнителя „ИСА - 2000”. Строителната компания ще има 60-дневен срок, в който да преработят проекта и да го внесат в Общината. 

Заедно с документацията и възлагателното писмо са предоставени трафик анализ и становище от КАТ, които ще бъде ключови при организирането на движението по време на ремонта.  Очаква се, докато трае изграждането на пробива, мостът на Панаира, както и самото кръстовище на бул. "Марица-юг" и бул. „Цар Борис III Обединител“ да бъдат затворени.

След като бъде финализиран проектът, който "ИСА - 2000" са възложили на подизпълнител - столичната проектантската къща „Биас ​- М”, той трябва да получи строително разрешение. Според договора изграждането ще отнеме 580 дни, но уверенията на изпълнителя са, че пробивът ще се случи за около година. Местната администрация пък смята, че реалните строителни дейности могат да започнат още от началото на септември. 

Читатели на "Марица" се свързаха с редакцията, за да попитат официално Общината как ще бъде организиран градският транспорт, тъй като със затварянето на моста на Водната палата цели 7 линии ще се наложи да променят маршрутите си - това са автобуси с номера 1, 4, 7, 9, 15, 25 и 27. Освен това жители на "Северен" са притеснени и за натовореността на другите два моста, които ще поемат целия трафик от затвореното съоръжение на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?