Следвайте ни

Проект на Младежки център-Пловдив обедини 1553 участници СНИМКИ

viber icon

Над 1500 са участниците за първата година от реализацията на втория проект на Младежки център - Пловдив

„Младежкият център е много успешен проект, който се превърна в едно притегателно място за срещи и обмяна на опит на младите хора в град Пловдив. Затова преди по-малко от година стартирахме втори проект за малко над 2 млн. лева, с който да надградим постигнатото“. 

Това заяви заместник-кметът Георги Титюков по време на междинната пресконференция по проект "Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие" по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021г.

До момента в дейностите по проекта са се включили 1553 участници. От тях 893 младежи и 660 деца, родители, педагогически състав и възрастни са въвлечени в образователните и информационни активности само през първата година на тригодишния проект. 

Целта му е разработване на дългосрочна програма за подобряване на благосъстоянието на целевите групи в региона, изграждане на млади лидери с активна гражданска позиция, развиване на уменията на новото време, усвояване на нови методи на неформално образование, обмяна на опит и др.

Активната работа на екипа е допринесла за осъществяването на редица събития и инициативи като младежки национални форуми, младежки инициативи, благотворителни базари, обучителни програми на различни тематики, програма форум театър, създаване на наръчник за дигитално-медийна грамотност и др.

За следващите две години по проекта са планирани редица иновативни и образователни дейности и кампании, младежки обмени, дългосрочни програми, като по този начин центърът допълва и надгражда ролята си на инкубатор на креативност, социални контакти и идеи за устойчиво и трайно подобряване на средата.

По него е изградена биоградина, която е място за срещи и инициатива на младежите от Пловдив и страната.

 В момента се провеждат редица дейности в близките на Пловдив населени места. Целта е да се изгради мрежа на младежките центрове в страната – Пловдив, Добрич, Враца и Стара Загора и новите четири – Габрово, Бургас, Перник и Монтана.

Заместник-кметът Георги Титюков не пропусна да отбележи, че благодарение на добрата работа на директора на центъра Димитрия Тодорова и екипа, Младежки център - Пловдив получи знакът за качество от Съвета на Европа през 2018 г.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?