Следвайте ни

Продават недовършения търговски център в Кючука за над 1,7 млн. лв.

viber icon

Недостроената и от години изоставена 7-етажна сграда на кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ и „Стефан Стамболов“ /срещу Камела/, чака нов собственик, който да й даде живот.  Частен съдебен изпълнител обяви на търг имота, отнет от собствениците заради борчове за милиони към банки, НАП и частни лица. Сградата е с акт 14, а началната цена, от която ще стартира наддаването е 1 747 392 лв. Изпълнителното дело е предизвикано от „Алфа банк Кипър“ срещу „Интерсиприя“ ЕООД, с регистрация в Пловдив и основен предмет на дейност строителство. Едноличното дружество е под шапката на „Триадик истейтс лимитед“ - Кипър. Освен към посочената банка взискател, „Интерсиприя“ ЕООД има дългове и към Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк и банка ДСК чрез  „Аетос Естейтс“ ООД, в което има 6%. 

По план сградата бе предвидена за административно – търговски център. Преди години строежът, стартирал по времето на кмета Иван Чомаков, предизвика гнева на хората от квартала. На мястото имаше детска площадка и градинка, които бяха разрушени, а парцелът предоставен на чужденците.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

За крайния резултат

За крайния резултат

19.03.2021 | 20:37

Когато има хора, като Чомаков, се налага да има хора и като Гешев.

Отговори
6 0
Не че нещо ама

Не че нещо ама

22.03.2021 | 20:13

трябва да се срути и там да има отново детска площадка и парк!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?