71

Продават евтините карти за градския транспорт от понеделник

Продажбата на преференциалните карти с намаление за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди, прието на последната сесия на Общинския съвет, ще започне от понеделник. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов по повод на запитвания на читателите на „Марица” кога могат да си купят карта за април и следващите месеци.

Калина Павлова, която живее в Пловдив,  споделя, че е побързала да отиде на 7 март да си вземе карта за инвалид за април, но в бюрото й казали, че карти за април не продават . "Да не би да се готви увеличение на цените", разтревожено пита жената. 

Месечните карти са намалени с три лева и са по 13 лева за всички групи, които ползват преференцията. Цената за три месеца е 39 лева или с 9 лева по-малко в сравнение с досегашната. 

 Бюрата, които продават картите, трябва да пренастроят  компютърните програми и касовите апарати, за което им са нужни няколко дни, обясни още Стоилов.

Обикновено пътниците се втурват за нови карти в първите дни на месеца и пред бюрата се трупат огромни опашки. По-предвидливите искат да се запасят с превозен документ по отрано, като си спестят чакането. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?