Следвайте ни

Продадоха жилища на наематели след скандал на сесията за цените

viber icon

Старейшините продадоха 6 жилища за настаняване под  наем след бурни дебати. Решението беше взето с 33 гласа „за“, 12 „въздържал се“ и нито един против. Само БСП и ДБ се въздържаха при гласуването. Именно Йордан Иванов предложи продажната цена на квадрат да бъде завишена на 1300 лв.

„Цена от 450 евро на кв.м., каквато сме записали, било то и панел в Тракия, е нереална. Предлагам да не стъпваме на пазарни оценки, които не са реални“, каза Иванов. Затова и той предложи коригирането на цената, но това  беше отхвърлено от общинските съветници с 26 гласа „против“, само 4 бяха „за“.

Николай Радев от БСП подчерта, че не може на предходни сесии да са продавали на тази цена, а сега да я завишат двойно. Според Константин Георгиев нажежените страсти по време на обсъждането показвали само едно, че наближават избори. Той подчерта, че апартаментите се продават на нуждаещи се хора, които са живели там над 10 години и вероятно това е единственото нещо, което те ще притежават. Според Ангел Иванов това не са луксозни жилища, а хората с много труд са успели да съберат пари, за да ги придобият и общинските съветници не трябва да ги спират.

На тезата, че коригиране на цената не е необходима, Йордан Иванов отговори, че съветниците не трябва да се чувстват длъжни да продават. „Ако е висока цената, човекът няма да го придобие“, добави той.

Накрая беше взето решение да няма корекция в цените на  жилищата под наем и те бяха продадени за суми между 36 010 лв. и 57 930 лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мафия

мафия

20.05.2021 | 11:40

Пак са уредили партийните калинки с евтини жилища за сметка на Общината! До кога, г-да Общински дерибеи?

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?