Пробутват масло от рапица за зехтин

Масло от рапица вместо зехтин се кипри по щандовете на пловдивски магазини. Подозрителният продукт бил предаден от гражданин за изследване в Университета по хранителни технологии, съобщи за „Марица" доцент Иван Панчев. Мазната течност се подлага на поредица рефрактометрични проби, обясни ученият-физик. Предстоят химични анализи, преди да бъде съобщена със сигурност марката на ментето. България остро се нуждае от модерна лаборатория за контрол върху качеството на храните, коментира научната гилдия. Преди по-малко от година ректорите на УХТ и Аграрния университет заявиха за пореден път, че двете висши училища имат готовност да поемат с базата и експертите си подобно звено. Според стандартите на ЕС в страната следва да бъдат структурирани две подобни независими лаборатории.    

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?