46
Следвайте ни

Проблем с парното? Вероятно съседите правят ремонт

viber icon

При направения оглед по абонатни станции в Пловдив беше установено, че в някои жилищни сгради все още се извършват ремонти по вътрешните отоплителните сградни инсталации от страна на живущи, като в тези случаи инсталациите сe дренират (източват). В резултат, в тези сгради към момента все още нямат отопление, съобщават от EVN Топлофикация. 

Ето защо дружеството напомня отново на своите клиенти, които към момента извършват ремонти по отоплителните тела  и сградните отоплителни инсталации, да приключат с ремонтите дейности в максимално кратки срокове, след което да уведомят дружеството – на тел. 0700 1 7898 и със съобщение на абонатната станция. Едва след това може да се запълнят инсталациите и да се стартира отоплението. 

Ето и още полезни  съвети от EVN Топлофикация: 

  • За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.
  • Препоръчваме клиентите да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител.
  • EVN Топлофикация съветва клиентите си да изберат дистанционния отчет на уредите за дялово разпределение в имотите. Неговите предимства са безспорни: ежемесечнo отчитане и сметки с реалното потребление, като отпадат прогнозни дялове; отпадат изравнителните сметки, няма нужда отчетник да влиза в имота,  ясни и разбираеми фактури. И не на последно място  - намаляване на възможността за неправомерно използване на енергия. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?