Следвайте ни

Проблем: Надзорникът на зоопарка остана без кадри

viber icon

Зоологическата градина продължава да стои под ключ в очакване на строителите. Чакаме надзорната фирма да подпише акт 11, с което строителството да продължи, обясни вчера кметът Иван Тотев. Всички останали инстанции са парафирали документа, само надзорът се бави. 

Строежът на зоопарка  се контролира от  държавна фирма „Агроводинвест”. По думите на кмета, причината за забавянето е в самото ведомство. Преди време служителите, които са работили в пловдивския офис, били освободени, а нови не са назначени. Вероятно имат доста работа, предполага кметът.

Водосвет за завършването на зоопарка беше отслужен през февруари с намерението на фирмата изпълнител "Запрянови - 03" веднага да се захванат за работа и в срок от 20 - 30 дни да я приключат. Дълго време строителството бе блокирано заради дела на природозащитниците срещу решението на РИОСВ-Пловдив, че за обекта не е необходима Оценка за въздействие върху околната среда. Спорове имаше и около избора на изпълнител, преди да е изготвен технически проект със задължителните количествено-стойностни сметки за възложената работа.  

Заради надзора се бави още една важна обществена поръчка - за подмяна на ВиК в район "Северен"  на стойност близо 9 млн. лева, която е част от Водния цикъл на Пловдив.  Миналата есен тя беше възложена на фирма "Пътинженеринг", но и до днес строителите не са започнали работа. Предстои да изберем надзорна фирма, обясни вчера кметът.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?