46

Проблем: Контейнери за разделно събиране запушиха тротоар в "Кършияка"

Два контейнера за разделно събиране на отпадъци запушиха част от тротоара на ул. „Иван Рилски“ в „Кършияка“, с което се застрашава безпрепятственото движение на пешеходците. Хората, които минават оттам, трябва да слязат на платното, където се движат превозни средства и да заобиколят трети метален контейнер.

Още повече, че там потокът от деца е голям, тъй като съдовете за отпадъци са на гърба на СУ „Пейо Яворов“, оплакаха се в редакцията на „Марица“ възмутени граждани от квартала. Друг е въпросът, че същото място е трудно проходимо заради разбития от години тротоар. Преди две години се запълниха дупките по ул. Иван Рилски“, която отново прилича на лунен пейзаж.

От фирма „Булекопак“, която има ангажимент с разделното събиране на отпадъци в район „Северен“, дадоха безумното обяснение, че жълтият и зеленият контейнер са поставени върху тротоара, за да не пречат на колите. На въпрос на репортера ни: автомобилите ли са по-важни или безопасността на хората,  отговорът бе, че ще си вземат забележка и при следващото изхвърляне на боклука, ще преместят съдовете. По график освобождаването на разделно събраните отпадъци се извършва два пъти в месеца.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?