71

Пробивът под Централна гара стигна до ул. „Димитър Талев“

На възлови пътища в Пловдив се работи и в почивните дни

Строежът на подлеза под Централна гара стигна почти до ул. „Димитър Талев“. Десетина метра делят пътното платно от  оградата, „захапала“ част от секторите на автогара „Родопи“.

На възловия обект на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ се работи и днес, въпреки че е почивен ден, видя екипът на „Марица“.  Строителна техника и работници прокарват трасето, което трябва да свърже бул. „Васил Априлов“ с ул. „Димитър Талев“ и бул. „Македония“.  

Изкоп се прави и от северната страна на жп ареала на терена до бул. „Христо Ботев“. Според договора на фирма „Трейс  Груп Холд“ с НКЖИ подлезът трябва да бъде завършен до края на 2023 г.  Затова строителите се стараят да използват всеки топъл ден, преди да започне зимата.  

Оказа се, че днес се работи и на други възлови пътища в Пловдив. Подлез „Модър – Царевец“ вече е изграден в груб строеж  от фирма „Драгиев и ко“ и той ще бъде завършен в срок, след като консорциум от няколко фирми, избран от В и К – Пловдив ЕООД , прекара Южен обходен колектор под софийската жп линия, обясниха строителите. 

Офанзива има и на бул. „Хаджи Димитър“ в район „Западен“. Работи се в южното платно. В единия му край се уплътнява пътната основа, в другия подменят  водопровод.

От фирма „София Асфалт“  обещаха при благоприятно време да завършат пътя до края на тази година. Иначе срокът е  октомври 2023-та. 

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Реалист

Реалист

24.09.2022 | 18:42

Модър-Царевец по-добре не го показвайте, че не просто е смешно, ами направо срамно - 4 години е срокът за завършването му, при положение, че пробивът беше готов от преди това. Тунелът под Ламанша е направен за 6 години, закривай!

Отговори
14 2
Трябва да ги "закрием" тотално

Трябва да ги "закрием" тотално

25.09.2022 | 15:15

след няколко дни, на 2 октомври. А окончателното "закриване" ще е догодина на местни избори 2023!!! Друг начин за спиране на всичко "с 200" НЯМА!!!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?