1553

Призив: Пловдивчани, не паркирайте до пожарните кранове

Пловдивската пожарна направи важен призив към шофьорите. От службата обясняват, че при гасене на пожар, водата в резервоара на един пожарен автомобил свършва за около 5-6 минути.

За да бъде напълнен отново се налага водоснабдяване от уличен кран или т.нар.хидрант. Съоръжението е собственост на ВиК и може да бъде ползвано и обслужвано единствено от дружеството и от пожарната. 

Като елемент на системата за гасене на пожари, хидрантите се монтират към водопроводната система или към специално създаден водопровод за пожарникарски нужди.

Липсата на достатъчно паркоместа в града често става причина водачите да паркират твърде близо до хидрант без да си дават сметка, че по този начин  могат да възпрепятстват работата на огнеборците. 

"Не паркирайте твърде близо до улични хидранти!  В борбата срещу огъня всяка минута е безценна и може да коства човешки живот! Оглеждайте се и за табела по сградите с надпис ПХ /пожарен хидрант/, която указва местоположението на подземен хидрант", зоват от пожарната в Пловдив. 
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Батко

Батко

14.07.2022 | 07:19

Стига с тия призиви, паркирал ли е кофти, ако не може да я преместите, му разбивате колата, шланга през прозорците и ако дойде да се разправя, директно в ареста. Стига сте ги глезели тия шофьори. Шибаните им колите не са по-ценни от човешкия живот. Ако някое шофьиорче много реши да ми репликира, отсега да си изяде лай-ната първо.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?