Следвайте ни

Природонаучният музей отново приема посетители

viber icon

Един от любимите музеи на пловдивчани – Регионалният природонаучен музей, отвори врати за нови посетители. 

Както преди коледните празници, така и сега пропускът и обиколките в сградата се извършват спрямо всички мерки за безопасност, предписани от здравното министерство. Това означава, че ще се допуска до 30% заетост на експозиционните пространства. Посетителите трябва да спазват и два метра разстояние един от друг. 

От музея съобщават, че на разположението на гостите са основните експозиции, както и Планетариума, който предлага 2D прожекции, свързани с Космоса. Към експозицията се включва и рифовият аквариум, за когото в момента се събират средства след апел, отправен към гражданите, за да се поправи специалното повредено осветително тяло, което осигурява всичко нужно за нормалното отглеждане на коралите. 

Засега най-новата зала „Тропик“, в която има разнообразни видове тропически пеперуди и растения от южните страни, остава затворена. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?