Следвайте ни

Приятелски огън по кмета: Съветниците от ГЕРБ искат оттегляне на точката за заема

viber icon

След спешната сбирка на актива на ГЕРБ-Пловдив в нощта на изборите, за която "Марица" писа, групата общински съветници от партията изпълни заръката на лидера си Иван Тотев. Старейшините от управляващата Пловдив партия решиха да се противопоставят на предложението на кмета Здравко Димитров за тегленето на общински заем за важни градски обекти.

Днес от ГЕРБ-Пловдив изпратиха прессъобщение, в което официално обявяват политическото си решение, което звучи като приятелски огън срещу градоначалника. 

Ето текста на съобщението:

Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, на свое заседание взе политическо решение да поиска оттегляне на точката за заема от дневния ред на заседанието на 14 юли 2021 г. Общинските съветници подкрепят принципно поемането на дълг, но настояват за допълнително обсъждане на предложените проекти. 

Групата на ГЕРБ е на мнение, че част от тези проекти не кореспондират с предложенията, получени по време на общественото обсъждане. Освен това има разминаване в обхвата и стойността на обектите от предварително коментираните. 

В предложението на общинската администрация липсват екопроекти, такива за разширяване на велоалейната мрежа и зелената система на града. За необосновано градоустройствено решение групата на ГЕРБ приема предложението за пробив под Водната палата. Освен това ще се получи двойно финансиране на реконструкцията на ул. „Царевец“, тъй като тя е заложена за финансиране в проекта за Южен обходен колектор. Като нецелесъобразно се приема и закупуването на електроавтомобили за нуждите на общински предприятия заради факта, чепериодът за изплащане на заема от 20 години е много по-голям от експлотационния период на МПС-та, а и съществуват изгодни лизингови форми за тази цел.

Групата на ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив настоява още към документите да бъде приложено и мандатно писмо с пълна информация за лихви, срокове и т.н 

Ако точката за поемане на дълг от Община Пловдив не бъде отложена с цел допълнително обсъждане на проектите, групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще гласува против поемането на дълг. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Миро

Миро

19.07.2021 | 08:23

Тежък заем ще, натежи доста!

Отговори
1 0
Миро

Миро

19.07.2021 | 08:21

Заемът ще натежи доста

Отговори
1 0
Игрички

Игрички

13.07.2021 | 23:27

къф приятелски огън напрово си е вражески, Тотев срещу Зико

Отговори
0 0
Бойко

Бойко

13.07.2021 | 15:23

Това е най разумното нещо.

Отговори
2 0
ттт

ттт

13.07.2021 | 12:40

Ние - гражданите на Пловдив, всички знаем кой стои зад това - Иван Тотев, този който учеше Бойко как да спечели изборите, но ги загуби и сега се крие като мишок!! Жалко, че толкова хора в Об. съвет го слушат! - ЧЕ как няма - те са на държавна хранилка сложени от него!!

Отговори
10 3
Назнайващ

Назнайващ

13.07.2021 | 12:28

Борисов знае ли го това ,какво са бистрили и умували ? Тотоев е Член на изпълнителна комисия на ГЕРБ и вместо да анализира резултата от изборите прави завери срещу кмета на ГЕРБ и не му пука за резултата и заминава за Гърция със Спартак да си почива.Ако Борисов знае това и не предприема нищо да не сечуди за резултата в Пловдив.На следващи избори и 20000 гласа ще са мечта за ГЕРБ.

Отговори
9 3
далавери

далавери

13.07.2021 | 11:29

Този път, ако теглят подобни кредити и ги "Усвоят" по метода на Тотев, ще има революция в Пловдив! И никакъв Гешев няма да ги спаси...

Отговори
10 2
Аз лично подкрепям заема

Аз лично подкрепям заема

13.07.2021 | 11:08

И съм доста разочарован от поведението на управляващите, които изтъкнаха като причина: Това са проекти, които ще се реализират в изборна година и ще създадат неудосбтво на хората.

Отговори
9 2
Ше си извадят очите!

Ше си извадят очите!

13.07.2021 | 11:33

Ей, ще се изтрепят от завист, КОЙ да прибере комисиона от строителството! Дванадесет милиона ще влязат не в джоба на ИТ а в този на ЗД и трагедията е голяма!

Отговори
8 4
Киро

Киро

13.07.2021 | 11:06

Добро е за града ни да има точни и ясни финансови параметри на финансираните обекти!

Отговори
14 1
Къде е ревизията на маминото ?

Къде е ревизията на маминото ?

13.07.2021 | 11:05

Ами Зико това си заслужава.Със страх не се управлява.

Отговори
15 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?