Следвайте ни

Приключва ремонтът на Инфекциозна клиника, разкриват още 75 легла ВИДЕО

viber icon

Ремонтът на Инфекциозна клиника трябва да приключи до месец и половина. Едновременно с това се очаква да бъдат разкрити нови 75 легла. 20 от тях ще бъдат за интензивно лечение. Това заяви административният директор на УМБАЛ „Св. Георги“ доц. Момчил Мавров. Идеята е да може в средата на зимния сезон да се посрещнат нуждите на пациентите. В момента университетската болница разполага с 381 легла за COVID болни. 138 от тях са в базата на бул. „Васил Априлов”, останалите – в различни отделения, където са пациенти с други заболявания, но имат и придружаващ COVID-19.

И трите блока на  Инфекциозна клиника са в процес на ремонт. Строят се два стационара, нова сграда от стоманена конструкция с термопанели, както и 4 асансьора. „Те ще позволят придвижването на персонал, пациенти, апаратура между етажите, с което очакваме да се облекчи наистина работата на нашите медици“, зави доц. Момчил Мавров. Южната страна на административния блок на Клиниката по инфекциозни болести пък ще бъде преустроена за лечението на по-тежки COVID-19 случаи. 

„Много бързо се действа от страна на строителните фирми. В най-скоро време ще бъдат разкрити леглата“, добави д-р Олиана Бойкинова от УМБАЛ „Св. Георги“.

Към момента в най-тежко състояние са 16 пациенти, които са настанени в интензивния сектор към Клиника по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Други 104 със среднотежки форми на COVID-19 са в Инфекциозна клиника. Според нея ваксината е основният механизъм да се предпази населението и да се спре инфекцията.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Шефът

Шефът

09.12.2020 | 11:58

Да оправят вътре тоалетните, че са потресаващи. Изписаха ме преди 2 дни, никога няма да забравя този кошмар. Счупени стари прозорци, превъртащи кранове на радиаторите, незатварящи се врати, запушени мивки. Колко е трудно да се оправи това. Пълно безхаберие.

Отговори
4 1
Дядо Мраз

Дядо Мраз

09.12.2020 | 11:46

Браво, от утре всички VIP(най важните личности) да се лекуват там, за да дават пример а не да ми ходят по частните болници и да се радват на доброто им обслужване! И да не забравите като дойдат ваксините първи да се ваксинирате, да дадете пример!

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?