71

Приказен парад на куклени герои в Пловдив

Парад на куклени герои, АртАкция за експериментално рисуване на театрален сюжет пред публика и откриване на тематична фотоизложба в Цар Симеоновата градина ще привлекат вниманието на пловдивчани и гости на града на 15 май. Атракциите са част от проекта „Театърът на сенките и дигиталният свят“ на Сдружение „АртеВизия“ с подкрепата на Община Пловдив.

От 10 часа в Дома на науката и техниката малки и големи ценители на сценичното изкуство ще се срещнат с любими приказни герои и персонажи от театрални спектакли. Деца, ученици и младежи от Пловдив ще се превъплътят в атрактивните образи. Ще изявят своите таланти и любов към театъра в тематично дефиле, музикални изпълнения, мажоретки и танцови етюди. Техен декор ще са 3D скулптури от Театъра на сенките. Те са сътворени от деца със СОП, посещаващи Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование в Пловдив на проведената там Интерактивна Демо работилница.

Ще има и творческо предизвикателство за присъстващите. В АртАкция участниците ще творят извън стандартните шаблони. На живо пред очите на публиката ще създадат абстрактен сюжет от Театъра на сенките по метода „Рисувай с две ръце“. Техен ментор в живописния експеримент ще бъде визуалният артист Изабел Попова.

Финал на празника е откриването на фотоизложба „Театърът на сенките – Миналото среща бъдещето“ в Цар Симеоновата градина.  Тя ще може да се види на откритите пана до фонтан „Деметра“ до 30.05.24 г.

Театралният маратон през месец май в Пловдив продължава с два спектакъла от Театъра на сенките.

На 20 май от 10 часа в Киносалона на Централен кооперативен съюз, ул. „Константин Нунков“ 13А очаквайте Театърът на сенките от гр. Бурса, Турция.

На 21 май от 14 часа във Военния клуб в Пловдив, ул. „Иван Вазов“ 2, гостува Театърът на сенките от гр. Солун,  Гърция.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?