Следвайте ни

Приемникът на Кирчев в Община Пловдив ще отговаря само за финансите

viber icon

Новият зам.-кмет, който ще поеме поста на Илия Кирчев, ще отговаря само за финансите, за да се съсредоточи върху сметките на общината и данъците. Възможно е да има промени в ресорите и на други заместници на кмета Здравко Димитров, като решението му ще е ясно до утре.

Това заяви самият той тази сутрин, след като подписа меморандум за сътрудничество с ректорите на пет от университетите в Пловдив.

На церемонията се появи зам.-ректорът на Аграрния университет Величко Родопски, който се спряга за новия зам.-кмет по финансите.

Той и градоначалникът нито потвърдиха, нито отрекоха това.

„Пускате ли го”, подметна шеговито Здравко Димитров на ректора на АУ  проф. Христина Янчева. А тя отвърна в същия тон: „При определени условия, ще преговаряме”.

Самият Родопски обясни, че отдавна работи за общината, като прави мониторинг на общинските фирми. Той е тук вече повече от месец, помага в администрирането им, анализира и докладва, потвърди Здравко Димитров.

Но подчерта, че се обсъждат няколко номинации за поста.

Димитров добави, че научил от журналистите, че Родопски ще му става заместник. „И съм длъжен да се съобразя. Но ще видим!”, завърши уклончиво той.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Интересно 1

Интересно 1

01.10.2020 | 17:40

Хайде, Кмете! Ти си голям мъж. Браво за Кирчев. Човек, който не го бива за екипна работа е за килия. Сам и на бюро. Това му отива. Сега пак ги огледай. Успех.

Отговори
1 0
Николай

Николай

30.09.2020 | 11:50

По времето на Славчо Атанасов зам. кмета Ал. Константинов отговаряше за транспорта, екологията, икономиката и здравеопазването. Сега за тези дейности ще отговарят 4 зам. кмета. Ето как се размножава администрацията и затова парите не стигат за нищо.

Отговори
4 2
Факт

Факт

30.09.2020 | 11:36

Зико, и какво правят всичките тия зам кметове? В предишни мандати и по малко бяха, и по добре се справяха с задачите си! Сега, само клатикурници- некадърници.....като самия теб !!!

Отговори
3 2
Петров

Петров

30.09.2020 | 11:20

Хаосът става все по-голям. Жалко за Пловдив. За разлика от Бургас и Варна не случихме на кметове.

Отговори
3 3
Победа АД

Победа АД

30.09.2020 | 11:37

Ха ха ха ха! Портних и Момата "суперкметове", нали?

Отговори
6 1
интересно

интересно

30.09.2020 | 11:01

Повече от месец е отдавна??!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?