Следвайте ни

Приеха без екшън бюджета на Пловдив, ще харчим 418 млн. лв. ВИДЕО

viber icon

Бюджетът на Пловдив в размер на 418 млн. лв. беше приет с 30 гласа „за“. Против  гласуваха 13 съветници, предимно от Демократична България, БСП и ВМРО. Слави Георгиев също не подкрепи приходите и разходите. 

За бюджета, предложен от кмета Здравко Димитров, гласуваха съветниците от ГЕРБ, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив, ЗС „Александър Стамболийски“. 

Здравко Димитров благодари на местния парламент, като подчерта, че всички предложения, които бяха отправени в залата, са добри, но няма как бюджетът да бъде увеличаван непрекъснато. Той пожела успех на всички кандидати в парламентарните избори и подчерта, че Пловдив има нужда от ярко изразено лоби в новото Народно събрание.

Районните кметове на Източен, Северен и Централен получават допълнително общо 560 000 лв. Здравко Димитров прие без дебати това предложение на председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. Увеличени са, но за сметка на други дейности, парите за инвитро по искане на д-р Веселка Христамян от ДБ. Средства ще бъдат дадени за ремонт на игрище номер 5 на стадион Пловдив, за спортната площадка за стрийт фитнес на ул. "Мак" в Северен, за ремонт на физкултурен салон в училище „Братя Миладинови“. Прие се и предложението на Йордан Иванов за ремонт на ул. "Велбъжд", като за целта се заложиха 100 000 лв. Приемаме този бюджет в трудни времена, но вървим напред и Пловдив се развива добре, коментира Здравко Димитров. 

Конфузна ситуация се получи след изявлението на Добромира Костова от ДБ, която обяви на микрофона, че е чула кметът да казва: "Да дойде да целува ръка и да видим" по повод на едно от предложенията. Това е грозно, допълни Костова. Здравко Димитров не отвърна на репликата, а пред журналисти заяви, че това е несериозно, защото, докато течаха дебатите, са се разбрали с шефа на ВиК да осигури тръби за ремонта на ул. "Велбъжд", който предлагаха от ДБ. 


 


 
 
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

патерици

патерици

02.03.2021 | 21:28

"За бюджета, предложен от кмета Здравко Димитров, гласуваха съветниците от ГЕРБ, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив, ЗС „Александър Стамболийски“. - Всички тези, гласували с ГЕРБ са негови патерици! Преди избори се опитват да минат за опозиция, но при важните гласувания се вижда какви са! Начело със Здравка - "нашето момиче", както я нарече лидерът на ГЕРБ....

Отговори
1 2
Нали

Нали

02.03.2021 | 14:36

И какъв екшън трябваше да има? Игра на фуниики ли, или мижидарка?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?