Следвайте ни

Прибират кафявите контейнери в "Коматево" и "Прослав"

viber icon

Временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци от 11.12.2020 г. в кварталите „Коматево” и „Прослав“ поради настъпването на зимния сезон и намаляване на количеството растителни отпадъци, което се генерира, съобщи Община Пловдив.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта.

Община Пловдив напомня на всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите – освен нанасянето на значителни материални щети се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост. 

Във връзка с това Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 –  Пловдивски общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 - за спешни повиквания,  при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?