Следвайте ни

При гласуването за ПУП днес: БСП, ДБ и „Съюз за Пловдив" в една лодка

viber icon

Общински съветници от двата полюса на политическия спектър за пореден път ще се качат в една лодка днес. Представителите на БСП и Демократична България ще гласуват "против" промяната на Подробния устройствен план (ПУП) за зона "Изток", показва проучване на "Марица". Заедно с опозицията в местния парламент ще гласува и част от групата на "Съюз за Пловдив", след като именно лидерът на платформата Дани Каназирева като областен управител върна одобрения от Експертния съвет по устройство на територията и Общинския съвет ПУП. "За" промяната се очаква да гласуват групите на ГЕРБ и "Кауза Пловдив". Така решаващи за изхода от вота ще се окажат гласовете от групите на ЗС "Александър Стамболийски", ВМРО и независимите съветници.  

Пред "Марица" Евелин Парасков каза, че групата на "Съюз за Пловдив" твърдо няма да подкрепи в сегашния вид предложенията за изменение на ПУП.   

Групата на "Демократична България" ще гласува против, потвърди и лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов. По думите му, още на предишното разглеждане те са изложили своите аргументи в посока незаконосъобразността на измененията, които са в разрез с показателите на Общия устройствен план в Пловдив.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?