71
Следвайте ни

Президентът награждава социални предприемачи в Пловдив

viber icon

Президентът Румен Радев ще връчи днес по обяд награди за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество „Стилиян Баласопулов“ в Пловдив. Призьорите са отличени по време на Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Международния панаир от днес до 4 октомври 2021 г.


На форума ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество, цифровата трансформация на България 2020 - 2030 г., възможностите за интеграция на хора с увреждания на пазара на труда. Сред важните теми, които ще бъдат засегнати е и „Виртуален мост община Пловдив, България – община Бреша, Италия“. Друг акцент на форума са трудово-производителните кооперации, като двигател за развитието на социалната икономика в България. Всички мероприятия се провеждат хибридно (на живо и чрез онлайн платформи). 


Участие във форума ще вземат и Гълъб Донев, служебен министър на труда и социалната политика, Мария Габриел, европейски комисар Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и Сергей Станишев, президент на Партията на европейските социалисти. 

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

гюнтер

гюнтер

29.09.2021 | 10:00

Бойко режеше ленти,Радев раздава награди.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?