49

Президентът на Армения идва в Община Пловдив

Президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян идва на посещение в Пловдив утре. Визитата му се осъществява по покана на държавния глава Румен Радев в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Армения, която се отбелязва тази година.

В рамките на посещението в Пловдив е предвидена среща с кмета Здравко Димитров, срещи с арменската общност, посещение на Епископската базилика на Филипопол, Античния театър, къща „Хиндлиян“, арменския апостолически православен храм „Сурп Кеворк“ и основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. По време на посещението президентът ще поднесе венец на паметника пред арменския храм в памет на арменците-жертви.

Президентът ще бъде придружен от Н.Пр. посланика на България в Армения Калин Анастасов и от зам.-министъра на външните работи на Армения Паруир Ованесян.

Програмата на президента Хачатурян в България включва официална церемония по посрещането от държавния глава Румен Радев, подписване на съвместна декларация във връзка с 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?