Следвайте ни

Превозвачите в Пловдив да кандидатстват за пари от държавата, зове Иван Тотев

viber icon

Пловдивските превозвачи, които искат допълнителни пари от общината за покриване на загубите им, могат да кандидатстват за компенсация от държавата. С актуализацията на държавния бюджет преди дни са отпуснати 40 милиона лева за компенсации на превозвачи в страната. Това заяви пред Радио Пловдив местният депутат, бивш кмет на града с два мандата и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Според него по този начин парите за покриване на загубите няма да тежат само на градската хазна. Проблемът обаче е в лошата комуникация от страна на общината, коментира Иван Тотев.

"Темата не е нова за Пловдив, тя се повтаря постоянно, но проблемът е в доста лошата комуникация с общината.  Създава се едно усещане, че се действа на пожар, със спешни мерки. Има възможност превозвачите да получат средства от държавата, вместо от общинската хазна. Това стана възможно след актуализацията на държавния бюджет в последните дни на този парламент.  Важно е на днешната общинска сесия кметът на Пловдив да бъде убедителен за да се прецени необходимата сума, която ще се даде за обслужващите градския транспорт.  Тя няма да бъде поравно за всички, всяка фирма ще получи индивидуален дял от гласуваните пари след анализ на дейността."

На общинската сесия днес съветниците  на Пловдив ще гласуват предложението на кмета Здравко Димитров за допълнителни 3 милиона лева субсидия за 3-те фирми превозвачи в града. Миналия четвъртък градоначалникът се срещна с тях и обеща да бъдат подпомогнати, за да не стачкуват.

От актуализирания държавен бюджет Община Пловдив ще получи допълнителни 2 милиона и 200 хиляди лева чрез изразвнителната субсидия, заяви още Иван Тотев.

До получаването на допълнителните средства се стигна, след като в актуализацията на бюджте бяха включени не само средства за подкрепа на медици и бизнеса, но и на общините. Текстовете бяха предложени от ГЕРБ и в частност от Иван Тотев.

„Това също е една допълнителна подкрепа за Община Пловдив. По време на разискването получих подкрепа и помощ от пловдивския народен представител от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мария Капон. Но е факт – Пловдив ще получи допълнителни 2 милиона и 200 хиляди лева. Средствата ще се получат с общата изравнителна субсидия“, каза пред Радио Пловдив Иван Тотев.

Той обясни, че средствата могат да бъдат използвани според нуждите на града, предвид ковид ситуацията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Мая

Мая

14.09.2021 | 20:50

Скрий се Мишко най—крадлива!!!дано си го получиш някой ден!!!

Отговори
2 1
мафия

мафия

14.09.2021 | 13:35

Понеже Тотев не получава директно от "благинките", отрязаха мазната пица за превозвачите.

Отговори
2 5
Кой!

Кой!

14.09.2021 | 13:25

Да, може да кандидатстват и пред КПКОНПИ, когато му конфискуват незаконно придобитото имущество и от парите да даддат и на превозвачите!

Отговори
7 5
Пловдив е ВЕЛИК град

Пловдив е ВЕЛИК град

14.09.2021 | 13:11

Тотев на светлини години преднина от днешните неуки "Оправници"

Отговори
6 5
Слушайте и записвайте

Слушайте и записвайте

14.09.2021 | 12:24

Той знае как се усвояват средства

Отговори
7 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?