46

Превърнаха горичката до гара "Тракия" в сметище

Районният кмет обеща веднага да бъде разчистено

Горичк​ата до жп гара „Тракия” е превърната в сметище и се съсипва, алармираха  читатели на „Марица”, които живеят в отсрещния блок.  Зелените площи не се създават за една година, в района се цени всяко зелено пространство и е недопустимо да се изхвърлят отпадъци между дърветата, коментира възмутено Петя Урумова. Тя допълни, че почти всеки ден вижда как в горичката се пренасят чували с боклук и се стоварват стари гуми.   

Огромни камари отпадъци са струпани до жп гарата, видя екипът на „Марица”. Чувалите са натъпкани със строителни отпадъци, вероятно по този начин някои хора, които живеят в съседство, са се отървали от боклука. Сметището се простира върху терена, на който ще се изгражда депо на общинската фирма „Екобус”, създадена за доставката на първите 20 електробуса.

Гар​а „Тракия” е в ремонт и не работи. Зарад​и изпълнението на проекта на НКЖИ за модернизация и реконструкция на Жп възел-Пловдив влаковете са пренасочени към Димитровград. Върху коловозите са складирани нови траверси, тъй като предстои пълна подмяна на жп инфраструктурата. 

„Веднага отивам на проверка и ще помоля директора на „Чистота” да разчистят пространството”, реагира светкавично кметът на район „Тракия”  Костадин Димитров. Той вс​яка сутрин проверява хигиената в района, който държи първо място в града по чисти територии. Димитров получи специална похвала и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя, което роди версията, че именно той може да бъде кандидатът на партията за градоначалник на местните избори догодина.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Курбанов

Курбанов

08.11.2022 | 09:43

Toзи когото глесят за кмет на Пловдив реагирал светкавично. Ако не беше Марица с години щеше да си седи боклука. Всички са за измитане. Градът заприлича на един голям боклукчарник.

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?