Следвайте ни

Престъпниците се уплашиха от Covid-19, отчете Рогачев

viber icon

Спад в престъпността се наблюдава през последния месец, съобщи  шефът на областната дирекция на МВР  Йордан Рогачев. Той беше дошъл  на сесията на Общинския съвет, за да  благодари за съдействието в опазването на реда, като отбеляза, че полицаите и медицинските работници са на предна линия. Заедно ще се справим с това сериозно изпитание, подчерта старши комисар Йордан Рогачев.

По-малко са престъпленията срещу собствеността - кражби, грабежи, противозаконно отнемане на коли, изброи шефът на полицията. Намаление  се отбелязва и в пътно - транспортния травматизъм. Загиналите в катастрофи в Пловдивска област са с шестима по-малко.

Пропусквателният режим за вход и изход в Пловдив няма да бъде облекчен до приключването на извънредното положение, подчерта Йордан Рогачев.  За декларациите, които се попълват на КПП-та, каза, че се съхраняват в дирекцията и се извършват проверки.

До момента има образувани 24 бързи полицейски производства  за неспазването на карантината, а материалите са докладвани на прокуратурата.  Изготвени са над 4000 протокола с предупреждения. Разходките в паркове, които са забранени за достъп, се наказват с глоби. С последната промяна в Закона за извънредното положение санкциите за подобно провинение са 300 лева, а не 5000, както беше преди.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

гражданин

10.04.2020 | 10:40

има кражби и ще има бум на кражби като озвереят от глад, просто хората не ги регистрират в мвр, сещайте се що!!!

Отговори
0 0

дениС Сираков

10.04.2020 | 09:29

Длъжен съм, да Благодаря и Благословя ПЛОВДИВ за вечни Времена.. а хората са Просто СТРАХОТНИ !!! МИР..,

Отговори
0 0

Тодорова

10.04.2020 | 08:04

Ето това е енергията на младите полицаи и въобще на всички пол.служители. Благодарим Ви.

Отговори
1 0

аз пиша

09.04.2020 | 22:31

А ми хората си седят в къщи заради карантината, затова все още няма кражби.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?