49
Следвайте ни

Преобразяват ясла „Вълшебно детство“ в район „Централен“

viber icon

Издадено е разрешение за строеж на детска ясла №18 „Вълшебно детство“ на бул. „Васил Априлов“ №120А, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Детското заведение ще бъде ремонтирано, а над един от двата му корпуса ще бъде направена надстройка за още две групи. Новият етаж ще е над сградата, в която се помещават млечната кухня и техническите помещения. Проектирана е и топла връзка, която да свързва двете постройки. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват монтаж на нови ел. инсталации,  дограма, фотоволтаична система, саниране, поставяне на топлоизолация и основен ремонт на покрива.

Планирано е цялостно обновяване на дворното пространство и изграждането на нови детски площадки за всяка от шестте групи, които ще бъдат оборудвани с подходящите за съответната възраст съоръжения. Ще бъде построена и нова ограда, предстои увеличаване на зелените площи, обновяване и облагородяване на растителността в двора. Това ще бъде първият основен ремонт на ДЯ №18 „Вълшебно детство“ , която е построена през 1971 г. 

„Надявам се, че средствата за строителството на детската ясла ще бъдат заложени в бюджета за 2022 г. , което е в унисон с анонсираните от кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров приоритети за изграждане на повече детски заведения под тепетата“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?