71
Следвайте ни

Пренареждат калдаръма в Стария град, за да не си трошим краката СНИМКИ

viber icon

Специалисти от район „Централен“ ще обследват във вторник улиците в Стария град, на които се налага пренареждането на калдъръма. 

Каменната настилка на места е разместена, сякаш по нея е минал танк и хората, тръгнали на разходка из Трихълмието, трябва да гледат постоянно  в краката, за да не се потрошат. Неравната настилка създава неудобство и за туристите, тъй като са принудени да гледат къде стъпват, вместо да се любуват на уникалните старинни къщи. 

Кметът на района Георги Стаменов е разпоредил огледа. След като се подготви списък с улиците и прогнозната стойност на ремонтите, ще внесе предложение до община Пловдив за отпускане на средства от градския бюджет. 

При следващата актуализация на бюджета Стаменов ще иска допълнителни пари  и за запълване на най-опасните дупки на улиците в района. От средствата, които бяха предоставени тази година на „Централен“, са останали около 10 000 лева. А идва и зимата. 

В момента  се работи на няколко обекта в района. Строителите благоустрояват  градинката до бившето кино „Кочо Честименски“ на бул. „Шести септември“, където в понеделник ще монтират  малък фонтан с четири метра диаметър.  Предстои да прекарат поливна система и да озеленят пространството около площадчето.

Живеещите на ул. „Стадиона“ най-после дочакаха строители и скоро ще имат ремонтирана настилка и паркоместа. Възстановихме и тротоара на ул. „Георги Селимински“, който беше разкопан самоволно от мобилен оператор, разказа Георги Стаменов.  

Снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

асфалтаджийската МАФИЯ

асфалтаджийската МАФИЯ

25.09.2021 | 16:59

Ето как от дума на дума, стъпка по стъпка агитката ортаци от асфалтаджийско-велосипедаджийското лоби ще подготвят общественото мнение за асфалтирВане на ...Хисар Капия, за асансьор от Понеделник пазаря до МУТРО'ПОЛИТ'ика, за Хрельови кули връз Небета и за производствени мощности за Йонийски Антични колонади в комбина с динозаври за торизма! Къде ги намерихте таквизи мозъклии, майни? Хвала!

Отговори
1 0
потърпевш

потърпевш

25.09.2021 | 11:36

Достъпът на коли в Старинен Пловдив трябва да бъде минимизиран. Старият град трябва да е пешеходна зона като Капана. Сега не можеш да се разминеш от "ВИП" персони с тежки возила, дистрибутори, жители на квартала - паркиращи пред къщите си, таксита и да не забравяме "височайшите" преподаватели в Биологическия факултет и АМТИ, които дори са си уредили паркинг на върха на хълма. Грозно и селско, господа академици. Засрамете се. Когато гостите на града седнат на кафе на Античния театър, преподавателските ауспуси им димят под носовете. Имаше много повече ред преди години. Това е към Кмета Стаменов.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?