Следвайте ни

Премиерът Борисов: До четири месеца ще е готов пътят Първенец - Лилково ВИДЕО

Отпуснати са 20 милиона лева за укрепване на пътища в страната, допълни премиерът

viber icon

В рамките на 4 месеца вече ще има асфалтова настилка на пътя Първенец- Лилково, обяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на един от тежките участъци на трасето, на което асфлат никога не е имало.

„Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритите, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза премиерът Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища. „Навсякъде, където има компреметирани пътища, работят машини и строители“, каза още министър-председателят като посочи, че температурните амплитуди и бързата смяна на времето се отразяват изключително негативно на старите пътища.

„Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това сме обещали на хората и го завършваме“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив. Пътят осъществява връзка между областните градове Пловдив и Смолян.

В резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации. След приключване на ремонтните дейности ще се постигне ефективно осигуряване на улеснено преминаване по участъка. Стойността на проекта е 24 038 202,40 лв., а срокът на изпълнение е т.г.

Премиерът Борисов акцентира, че подобряването на инфраструктурата в региона е от значение за развитието на дейността на индустриалната зона в Марково. Министър-председателят подчерта, че процедурите по търговете за проекти като този за Околовръстния път на Пловдив се извършват изцяло по електронен път. „Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, но и в „Булгартрансгаз“ за газопроводите вече е така“, отбеляза премиерът Борисов. 

Министър-председателят изтъкна, че на много места в страната се извършват ремонтни дейности във връзка с възникнали свлачищни, срутищни процеси и наводнения. И уточни, че с много техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на АМ „Струма“ в участъка на Мало Бучино. 

Министър-председателят Бойко Борисов посети на място и изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп до имотите в близост до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. В локалното платно за Пловдив в участък от около 5 км е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра, а в другите участъци се уплътнява и профилира трошено-каменната настилка. На място работят десет 30-тонни верижни багера, десет колесни и комбинирани багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи, както и строително-монтажни дейности за изместване и ново изграждане на комуникациите.

Министър-председателят Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари  не е спирала. „Няма нощ, в която между 80 и 200 нелагални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Стоичков

Стоичков

11.02.2021 | 20:39

Гледам и не вярвам на ушите си.Министър председател/Б.М.Б./ на страна от ЕС е станал най големия"експерт"по пътна инфраструктура."Хари Потър"се е сраснал с него и му приглася като ученичка.На кого е нужен тоя ПР, или ако не се похвалите сами няма кой да ви благодари.

Отговори
21 0
Инжинерстрой

Инжинерстрой

11.02.2021 | 20:14

Да асвалтираш през зимата, си е чиста сто процентова кражба на всичките пари. После пак на ново.

Отговори
6 4
Цецо Ц

Цецо Ц

11.02.2021 | 17:19

Лъжливото тикварче.

Отговори
6 6
Бай Киро – жител на Първенец

Бай Киро – жител на Първенец

11.02.2021 | 16:55

Отново неистини, поредните, ама ние май му свикнахме! Ще се асфалтира от разклона за Бойково до Лилково /вижте снимката/, ако въобще се случи. Първенец е на 15 км. от разклона... Как да вярвам на човек, осъден два пъти за лъжа?

Отговори
9 5
ПУТИН

ПУТИН

11.02.2021 | 15:17

МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ !

Отговори
11 2
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

11.02.2021 | 14:26

Не може ли Борисов да дойде да види и Рогошко шосе. Белким оправят и него преди да се е претрепал още някой, кто майката с шестгодишното дете преди няколко години.

Отговори
14 2
Спешно

Спешно

11.02.2021 | 14:23

Най-спешното е нов асфалт на околовръстното коматево - магистралата

Отговори
7 2
ППП

ППП

11.02.2021 | 13:26

"Предизборна треска. Агитатори скачат от село на село. Събират бабите на мегдана: - Като вземем властта ще ви разрешим всичките проблеми. Ще асфалтираме цялото село. Ще го електрифицираме. Ще го канализираме. Ще ремонтираме църквата. Ще ви направим училище и детска градина. - Е па защо ни са като немаме деца у село! - И деца ще ви направим!"

Отговори
22 8
Стомов

Стомов

11.02.2021 | 13:18

Щом Той казва, значи няма да стане!

Отговори
21 9
Кико

Кико

11.02.2021 | 13:17

Нанков, горкия не може да види жена си от Тиквата. По цял ден го разкарва по сокаците.

Отговори
23 8
Дончо Минев

Дончо Минев

11.02.2021 | 13:23

Тя пък, жена му, умира да го види!... Борисов събира около себе си такива като въпросното лице Нанков, за да може на техния фон да изпъкне. Вижте ги: външната министърка, ПКП, Дариткова, Нушито Петкова, министъра на вътрешните, Ревизоро, рекламния агент на Била, Ботокса, некултурния министър...

Отговори
20 6
Георги

Георги

11.02.2021 | 21:44

Днеска и Дани се нареди до него!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?