Следвайте ни

Премахват сухи клони от чинарите по бул. „Руски“

viber icon

Екипи на „Градини и паркове“ премахват всички изсъхнали клони на вековните чинари в разделителната ивица на бул. „Руски“ между улиците „Антим I“ и „Гладстон“. 

Работата започна от страната на Бунарджика. След като санитарните резитби там приключат, работниците и техниката ще продължат откъм източната част на булеварда.  Създадена е временна организация на движението, така че да се гарантира безопасността на преминаващите по трасето пешеходци, шофьори и  автомобили. Предвижда се до края на седмицата всички дървета да бъдат обработени. От предприятието се извиняват за временното неудобство.

„Използваме дните преди края на лятната ваканция и отпуските, защото после трафикът по „Руски“ ще е много по-интензивен“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.  

Предварително е направена експертиза за състоянието на чинарите. Дадена е конкретна препоръка за всяко едно дърво. Кметът на район „Централен“ е подписал заповед за съответните санитарни дейности, които трябва да се изпълнят.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?