Следвайте ни

Премахват още 500 гаража в "Кючук Париж"

Близо 500 гаража, поставени върху общинска земя, ще бъдат премахнати тази година в "Кючук Париж". За намерението на районната управа предупреди кметът на "Южен"  Борислав Инчев.

Събарянето ще стане поетапно, като на собствениците на ламарините и бетона ще се дава тримесечен срок, за да могат сами да ги вдигнат. Ако не го направят, кметството ще изпраща работници и техника и за сметка на бюджета ще разчиства междублоковите пространства. За повечето от тези временни "обекти" изтичат разрешителни и те няма да бъдат подновени, каквато процедура беше разпространена в целия град досега. 

Във всички шест района на Пловдив е спряно издаване на разрешителни за монтаж на нови гаражи. На техните места, ако устройствените планове позволяват, кметовете трябва да правят паркинги. В "Южен" през миналата година са бутнати около 300 клетки, но са останали още 2300.

В "Централен" почти са приключили с гаражното нашествие, продължило почти 30 години. От 1200 са останали стотина, твърди районният кмет Георги Стаменов.  В "Източен"  са премахнати 800 клетки, предимно в кв. "Гладно поле". За разлика от платеното паркиране, което се въвежда в града, за поставяне на гаражи не са обявявани търгове.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?