Следвайте ни

Представят проекта за реставрация на Античния форум, поканени са всички

viber icon

Идеен инвестиционен проект на реставрацията  на Античния форум на Филипопол - изток и юг ще бъде представен тази вечер от 19 часа на разкопките между хотел "Тримонциум" и Централна поща. 

 Всеки от гражданите, който пожелае, може да присъства, съобщиха от община Пловдив. 

За посетителите ще има столове, монтиран ще бъде и  LED-екран с озвучаване.

Поканата е отправена също така и към професионалните гилдии.

Публичното представяне ще бъде направено от проектантите от фирма „В и Р Инженеринг“ ООД София, които спечелиха открита процедура за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 ЗУТ и осъществяване на авторски надзор по време на строителството за обект "Античен форум на Филипопол - изток и юг".

Проектът е на стойност 58 800 лева с ДДС. Ще го представят  арх. Венета Петков, инж. Тошо Тодоров, реставратор Аглика Икономова, археолог Иво Топалилов, служители на Община Пловдив и район Централен.

Целта е  Римският форум от източната и южната страна на пл. "Централен" да бъде възстановен  по подобие на археологическите находки, които са експонирани до Цар - Симеоновата градина и от северната страна на пощата. 

Снимка Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?