Следвайте ни

Представят идеи за инвестиции в Пловдив с парите на ЕС

viber icon

Община Пловдив започна да подготвя  новия Интегриран план за развитие в следващите 7 години, за да може въз основа на него да кандидатства с проекти за безвъзмездна финансова помощ по оперативни програми на Европейския съюз.

На днешния форум, организиран онлайн от общината, проектанти ще представят резултати от проучванията. Те са проведени  сред гражданите, местния бизнес, представители на администрацията, образователни и културни институции, социални и здравни заведения,  НПО и медии.

По време на дискусията ще се обсъждат конкретни проектни идеи и ключови стратегически проекти за развитие на общината до 2027 г.

В първия Интегриран план на Пловдив бяха определени три градски зони, за които общината кандидатстваше с проекти на обща стойност 81 млн. лева.  Това са кварталът между бул. "Кн. Мария Луиза" и бул. "Марица -юг", кв. "Гладно поле" и пространството пред Централна гара.

Средствата бяха договорени по оперативна програма "Региони в растеж". От одобрената сума има още за усвояване близо 40 млн. лева по проекти за довършване на благоустрояването около пл. "Шахбазян", строеж на социални жилища на ул. "Владая", ремонт на улици на "Гладно поле".

Отпада  изпълнението на проекта за зоната около Централна гара, защото предстои изграждане на пробива.

Новият интегриран план се изисква от Европейския съюз, след което ще бъде одобрена общата финансова помощ. За да получи финансиране, общината трябва да защити проектите, които ще се подготвят по изготвения план.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

проекти

проекти

18.06.2021 | 10:13

Ами Община Пловдив няма да за-щити проек-тите....защо ли....ами защото шефо-ВЕТЕ на ги дават на те...хни хора да ги пишат за да земЪт едни пъри Ръзбира се.......и бедата е там, че тези хорца не СА КОМ-ПЕТЕН-ТНИИИИ в дадената сфера, ИНАЧЕ ако имат качестава ОК ВСЕКИ труд се плаща....... както си е било 30 г. пак така си П-родължва уважаеми съграждани... Вървим към поРе..--дните кРа''''жби без да се гради нещо хубаво за града''''''''''///,жнбхфдгуъдрки мислете за 11 юли Искаели тия хора да ц оставЪт на ръко-вод..;;;ни по--зИЦИИ или малко по малко ТРабва да се отървем от тези По-роч,,ни практики .Бъдете Живи и сдрави и бог да ви пази!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?