Следвайте ни

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков с поздрав за 24 май

viber icon

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, ТВОРЦИ, ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ПРОСВЕТА И НАУКА,

Щастлив съм да Ви поздравя по случай 24-ти май - Ден на светите братя Kирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Ден, който свети със своя собствена светлина в хилядолетната ни история.

За нас като пловдивчани е особена гордост, че именно в Пловдив на 11 май 1851 г. в училище "Св. Св. Кирил и Методий"  за първи път се отбелязва непреходното дело на братята Кирил и Методий. Вече 170 години 24-ти май е и личен празник за всеки един от нас – ден на почит към словото, чрез което знаем за славното минало, можем да осъзнаем настоящето и да изразим очакванията си за бъдещето.

Измина една трудна година, поставила на изпитаниe всички ни, но жаждата за познание е и ще бъде водеща сила за нас. Трудностите, пред които бяхме изправени, не ни сломиха, а дадоха нов тласък.  Обединени заедно всички ние успяхме и успяваме да ги надмогнем и да преоткрием света на писаното слово по нов начин. Макар и тежка изминалата година предизвика нов прилив на амбиция и творческа енергия.

Думите са малко, за да изразя своята  признателност и уважение към всички Вас просветители и пазители на духовността. Пожелавам на всички дейци на културата, науката и образованието здраве, амбиция и творческа енергия. Не спирайте да разпръсквате познанието, да пазите това кътче на душевност и българщина.  

Честит 24-ти май !

 

          инж. Александър Държиков

Председател на Общински съвет-Пловдив

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?