Следвайте ни

Новото общинско дружество "Зелени системи" тръгва с по-малко шефове

Предприятието ще подобри комуналното обслужване, счита кметът Здравко Димитров

viber icon

По-добро комунално обслужване и по-малко администрация, включително и шефове ще има в общинското предприятие "Зелени системи". Новото дружество обединява три съществуващи до този момент - "Чистота", "Градини и паркове" и "Дезинфекционна станция". Това става ясно от правилника на "Зелени системи", подготвен от екипа на кмета Здравко Димитров и неговия заместник Илия Кирчев и публикуван за обществено обсъждане в сайта на Община  Пловдив. Правилата ще бъдат приети с решение на местния парламент. 

Новото предприятие ще има 1358 служители, от които 1282 души щатен персонал и 76 сезонни работници.     

Три направления ще бъдат разкрити  в ОП "Зелени системи" - озеленяване; чистота; дезинфекция, дезинсекция и дератизация. От структурата се вижда, че ще има по-малко шефове. Предприятието ще се оглавява от един директор. Направление "Чистота" ще има началник с един заместник. Сега тези длъжности се изпълняват от и.д. директор Николай Георгиев и негов заместник Димитър Георгиев.

Направление "Озеленяване" ще се ръководи само от зам.-директор. В момента начело на "Градини и паркове" е и.д. Георги Николаев, който по щат се води зам.-директор. Освен него обаче има още трима заместници - Донка Стаматова, която отговаря за оранжериите и е бивш директор на „Градини и паркове”, Басет Иса и екскметът на „Източен” Николай Чунчуков.

Направление "Дезинфекция" остава със  зам.-директор. "Дезинфекционна станция" сега се командва от директора Елена Тотолакова.

"Зелени системи" ще имат още две вътрешни структури - управление на компостираща инсталация и поддръжка на речните корита.

Целта на сливането е подобряване на качеството на атмосферния въздух, което се постига чрез по-доброто поддържане на чистотата на уличната мрежа, увеличаване на машинното метене и миене, озеленяване, опазването на хълмовете, за което ще допринесе по-ефективната координация на работата, счита Здравко  Димитров. Дейността на "Чистота" и "Градини и паркове" в голяма част са сходни и обединението им в едно предприятие заедно с "Дезинфекционна станция" ще позволи да бъдат използвани ресурсите с по-голяма полза.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?