Предприемач съди общината за 55 хиляди лева

Иск за 55 000 лева внася в съда срещу общината Атанас Атанасов, собственик на фирма "Апро - 3". Делото е заради построената от Атанасов триетажна сграда за бърза и спешна помощ на ул. "Любен Каравелов" 29.  За обекта, прехвърлен на общината,  в продължение на 14 години не беше подписан  Акт 10 и предприемачът се е преместил на строежа, за да го пази. За куриозния случай "Марица" подробно писа.

Главният инженер на общината Пейчо Михов заяви вчера, че най-после актът е подписан и общината нищо не дължи на Атанасов. Напротив, строителят е проявил самоуправство, защото прекъсна тока, за което няма право, а освен това на строежа е намерена промишлена пералня и сушилня. Няма да му я дадем, заяви инж. Михов и допълни, че техниката ще бъде продадена на търг. В общината няма решение какво ще правят с недовършената сграда, в която са погребани милиони левове. От вчера обектът се пази от "Общинска охрана".

Изглежда в тази държава изрядният човек опира пешкира, а виновният се измъква от отговорност, отвърна Атанас Атанасов.  Той припомни, че пропуснатите ползи в размер на 55 000 лева бяха записани в протокола, съставен от общинска комисия. Аз настоявах да се подпише Акт 10, а те тръгнаха на контра, така че има само един изход - да решим спора в съда, категоричен е Атанасов. Той обясни, че  пералнята е ползвал за свои нужди, тъй като са се преместили  на обекта заедно със съпругата му, за да го пазят от крадци.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?