Следвайте ни

Предприемач съди общината за 55 хиляди лева

viber icon

Иск за 55 000 лева внася в съда срещу общината Атанас Атанасов, собственик на фирма "Апро - 3". Делото е заради построената от Атанасов триетажна сграда за бърза и спешна помощ на ул. "Любен Каравелов" 29.  За обекта, прехвърлен на общината,  в продължение на 14 години не беше подписан  Акт 10 и предприемачът се е преместил на строежа, за да го пази. За куриозния случай "Марица" подробно писа.

Главният инженер на общината Пейчо Михов заяви вчера, че най-после актът е подписан и общината нищо не дължи на Атанасов. Напротив, строителят е проявил самоуправство, защото прекъсна тока, за което няма право, а освен това на строежа е намерена промишлена пералня и сушилня. Няма да му я дадем, заяви инж. Михов и допълни, че техниката ще бъде продадена на търг. В общината няма решение какво ще правят с недовършената сграда, в която са погребани милиони левове. От вчера обектът се пази от "Общинска охрана".

Изглежда в тази държава изрядният човек опира пешкира, а виновният се измъква от отговорност, отвърна Атанас Атанасов.  Той припомни, че пропуснатите ползи в размер на 55 000 лева бяха записани в протокола, съставен от общинска комисия. Аз настоявах да се подпише Акт 10, а те тръгнаха на контра, така че има само един изход - да решим спора в съда, категоричен е Атанасов. Той обясни, че  пералнята е ползвал за свои нужди, тъй като са се преместили  на обекта заедно със съпругата му, за да го пазят от крадци.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?