Следвайте ни

Предколедна лудост: Стотици на лов за подаръци в „Джъмбо“ СНИМКИ

viber icon

Коледа наближава и това се усеща във въздуха. И не само. За това подсказва и километричната опашка пред най-големия магазин за играчки до Пловдив "Джъмбо".

Стотици се бяха наредили в днешния следобед, въоръжени с празна количка, и очакваха да бъдат допуснати вътре, видя репортер на "Марица".

Униформени и служители на магазина следяха зорко за дистанция на опашката и услужливо подмятаха забележка на клиенти, забравили за противоепидемичните мерки.

От другата страна пък с широка усмивка излизаха вече завършилите коледната шопинг терапия. От огромни торби и кутии се показваха еднометрови плюшени мечоци и елени, пластмасови говорещи и плачещи кукли, ръмжащи коли и хеликоптери с дистанционно, и, разбира се, от цветни по-цветни коледни декорации и Дядо Коледа в почти човешки ръст.

Паркингът се оказа тесен за всички желаещи да напазаруват, но пък имаше настроение на опашката, а не напрежение заради дълго чаканото махване с ръка за нахлуване в магазина.

Освен пловдивчани, сред пазаруващите в магазина бяха и доста пазарджиклии. Активно присъствие отчетоха и жители на Хасково.

Някои от клиентите споделиха, че предпочитат по-рано да подготвят подаръците и да са спокойни. Други пък заявиха, че ще работят покрай Коледа и затова са тук в съботния ден, въпреки че се страхуват от коронавируса.

На въпрос защо не прибягват до онлайн пазаруване, те отговориха, че рядко го правят. "Първо, коледното пазаруване си е емоция, второ, друго си е да пипнеш и да видиш отблизо", коментира шеговито двойка от Пловдив, дошла да подготви изненадите под елхата за дъщеря си.

Работното време на магазина е удължено предвид огромния наплив. Клиентите могат да избират подаръци от 8 сутринта до 22 часа вечерта.

Снимки Атанас Кънев

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Юлия

Юлия

13.12.2020 | 17:40

То голяма дистанция. Само дето не се целуват. И за какво- за камара боклуци.

Отговори
1 0
8786

8786

13.12.2020 | 09:39

Не е лудост,а нормалност.Вие помолете комшията да ви заключи вратата отвън.Поробиха ви и не усетихте,а се чувствате спасени от страшния грип,който ще си отиде завинаги напролет,но няма да ни върнат свободите.

Отговори
1 3
мишо

мишо

12.12.2020 | 20:40

Защо не го затворят,къде е дистанцията или там вирус не вирее,клиентите не са само от горе посочените градове.

Отговори
6 2
Ачо

Ачо

12.12.2020 | 20:00

ТОВА СА СЪЩИТЕ ДЕБИЛИ, ДЕТО КРЯКАХА, ЧЕ ИМ ОТНЕМАЛИ СВОБОДАТА С МАСКИТЕ. НАРЕДЕНИ КАТО РОБИ, ПРЕД ЦЪРКВАТА НА СВОЯ БОГ-ДЖЪМБО. РОБИ НА ПРЕДМЕТИТЕ И КОНСУМАТОРИ. БЕЗ МОЗЪЧНИТЕ СЪЩЕСТВА...

Отговори
26 2
Мина

Мина

12.12.2020 | 18:27

Предполагам, че това са хора от селата и околностите. Затворете го този развъдник, че ще пламне цялата област. Видя се, че Джъмбо глоби не ги плашат.

Отговори
28 3
Дедо

Дедо

12.12.2020 | 18:22

Е какво е чудното тук? Клиентите са от Хаскско,Кърджалийско,Смолянско ,Ямболско и Търговешко. Кое ви учудва в случая?

Отговори
20 4
ХХХ

ХХХ

12.12.2020 | 22:50

Ей ДЕДОООО...нещо против ли имаш другите области...айде да не довършвам

Отговори
1 1
Майна

Майна

12.12.2020 | 18:14

Най голямата па.смина и низшата прослойка пазаруват в КИТАЙСКИЯ магазин на Византия наречен Джъмбо . Не знам колко липса на срам трябва да не ти достига Да стъпеш в този изме.кярски магазин На евтини китайски бо.клуци

Отговори
19 5
стефчо

стефчо

12.12.2020 | 18:05

хората станаха много прости и измити мозъци. За бесмислени вещи и матераилни глупости са готови да станат роби. Уви животните са много по-интелигентни от нас,едно куче или котка можете ли да ги накарате да работят по цял ден за да си купят нова найлонова каишка?

Отговори
32 2
Смях

Смях

12.12.2020 | 17:48

Важноти е пе мола е затворен хахахахахахахахаахахах

Отговори
20 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?