3906

Преди голямото "затваряне" на Кючука: Експерти чертаят спасителен план за колите и автобусите

Голямото "затваряне" на пловдивския район "Южен" предстои. Бутането на Бетонния мост ще доведе до редица затруднения, а работата на експертите в Общината е намерят правилните решения, благодарение на които районът да не е откъснат от града.

"Насочили сме усилия в район "Южен". Цял ден сме на обследвания с колеги от районната администрация, за да търсим правилните решения. Трябва да се променят маршрутите на основни линии на градския транспорт, трябва да се активизират от полицията, "Паркове и градини" и от "Чистота", за да въведем нужните забрани и правилна организация на движение", коментира шефът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов. 

Припомняме, че събарянето на Бетонния мост се отложи за средата на юни, след като отминат изборите две в едно. През декември срокът за реконструкцията на бетонното съоръжение беше отложена за края на януари, после за март, по-късно за след Великден (от 9 май) и накрая - за след 10 юни. Аргументите за последната отсрочка са, че голяма част от учениците ще приключат учебната година, трафикът ще намалее, а и ще бъде отворен напълно завършеният и сега подлез „Модър - Царевец”.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?