Следвайте ни

Пред общината раздават вода в жегата, живакът гони 38 градуса СНИМКИ

viber icon

Пред общината в Пловдив раздават безплатно вода в жегата, след като термометрите заковаха 37 градуса на сянка в сряда по обед. Бутилките минерална и газирана вода са осигурени със съдействието на кмета Здравко Димитров.

„По принцип Пловдив е едно от местата в страната, където е най-горещо. Лекарите призовават възрастните и хората със сърдечни заболявания да не излизат в най-горещите часове, а ако това е наложително, да приемат повече течности. Затова благодаря на компанията, която откликна незабавно на поканата ни и с нейна помощ хиляди пловдивчани и гости на Пловдив понесоха малко по-леко високите температури днес“, коментира кметът Димитров.

Възрастни и деца бяха най-често спиращите се до импровизирания пункт за вода. От услугата на общината масово се възползваха и ученици, за които днес бе последен учебен ден.

Кампанията за осигуряване на безплатна вода ще продължи през лятото в дните, когато в Пловдив се очакват отново опасно високи температури.

Всички ДКЦ-та и общински лечебни заведения имат готовност да помагат, но шефът на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов призовава в следващите часове по възможност хората да стоят по домовете си.

Най-внимателни трябва да са възрастните и майките с деца.

Времето ще е подходящо за разходка чак след 19,30 часа.

Ако все пак са навън, пловдивчани да използват сенките, да носят шапки или чадъри и да имат в себе си вода.  

На фона на страшната горещина в по-голямата част от града хората останаха без течаща вода в домовете си. Причината е планирана профилактика на помпена станция и водопроводи, за която ВиК-Пловдив информира тази сутрин.


 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

като сви.нс.ки че.рв.а са ,а нас ни ца.кат с една го.ла вода

като сви.нс.ки че.рв.а са ,а нас ни ца.кат с една го.ла вода

30.06.2021 | 18:41

Ние пием по една студ.ена вода ,а да.ла.ве.рите си вървят.И къде е обещаната преди кметските избори рев.из.ия на МАМ.ИН.ИЯ????.Помни 11 юли! И да не останеш в къщи ,пак да лю.пиш семки ,пък после да псу.ва.ш ,че б.ан.ди.ти ни управляват.

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

30.06.2021 | 16:09

Браво на Михалково! За пореден път го правят.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?