46
Следвайте ни

Преброители в Пловдив газят инструкциите, искат лични карти

viber icon

Преброители изискват лични карти от гражданите, въпреки че нямат право. За това сигнализира до "Марица" пловдивчанката Гергана. Вчера тя е била посетена от преброителка в апартамента, в който живее. "Звънна на вратата, отворих, а тя веднага със заповеднически тон - "Личните карти на вас, на мъжа ви и който живее тука!". Отговорих: "Моля?" и отказах. Казах ѝ да си отива. Никога не съм я виждала. Как ще ми иска лична карта и ще ми записва данните на някаква тетрадка. Нелепо е!", разказва тя. 

По думите й преброителката не се е представила, нито се е легитимирала с нужния документ. "Докато си тръгваше ми се скара, че не съм гледала новините, че не знам за преброяването и т.н.", посочи Гергана. 

Тя сподели, че си е патила от споделяне на лични данни. След като изхвърлила бележка с лични данни при излизане на куриерски офис, била привиквана в Икономическа полиция, защото уж била получила няколко пъти по 10 бона в офис, който даже и не знае къде се намира. 

Остава обаче въпросът дали Гергана ще бъде глобена, че не се е преброила или санкцията ще е за преброителката, която не е запозната с правомощията си. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

27.09.2021 | 16:17

Да ми дойде такава, ще я закопчея и ще извикам колегите да я приберат.

Отговори
9 0
1234

1234

27.09.2021 | 12:56

Според мен глобата трябва да е за преброителката! Като си коригира поведението, тогава да почука пак.

Отговори
28 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?