Следвайте ни

Празнувайте баба Марта пред Общината

viber icon

И тази година дървото пред сградата на пл."Стефан Стамболов" 1 е окичено с мартеници в очакване на предстоящия празник - 1 март! Украсата е дело на ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

В деня на Баба Марта, точно в 11,00 часа пред Общината, пловдивските читалища ще закичват минувачите с автентични мартеници.

Цял месец преди 1 март майсторките от художествените ателиета към НЧ "Ал. Константинов 1954", НЧ "Възраждане 1983", НЧ "Захари Стоянов 1984“,  НЧ "Никола Вапцаров 1928" и НЧ "Назъм Хикмет  1922" преплитаха бели и червени конци и сътвориха изконно българския символ на здравето, радостта и красотата. Пловдивчани ще бъдат изненадани с оригинални "Пижо и Пенда“ и с традиционни мартеници с вплетени в тях мъниста и сребърни монети. Инициативата е на Общинския читалищен съвет.  

"Уважаеми пловдивчани и гости на Пловдив! Заповядайте на 1 март в 11,00 часа пред община Пловдив! За да отпразнуваме заедно уникалния български празник – Баба Марта! За да почувстваме повея на идващата пролет!", канят организаторите от ОбЧС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?