Следвайте ни

Празникът на огнеборците в Пловдив: Отличиха най-храбрите, почетоха саможертвата на загиналите СНИМКИ

viber icon

Душата ми разпъната на кръст, 

Между спокойния живот и подивялата стихия!

Аз в огън стъпих, но превърнах се във пръст,

Такава беше мойта орисия. 


С минута мълчание и отдаване на почит за всички, посветили живота си на борбата с пожарите и бедствията, започна отбелязването на празника на огнеборците в Пловдив. Веднага след това бяха положени цветя на паметната плоча в двора на РД "Пожарна безопасност и защита на населението". На тържествена церемония бяха отличени най- храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци сред пожарникарите. Празника на служителите на пловдивската дирекция почетоха Ангел Стоев - областен управител на област Пловдив, Йордан Ставрев- заместник кмет по обществен ред и сигурност в община Пловдив, комисар Васил Костадинов - зам.-директор на ОД на МВР Пловдив, Павел Михайлов- кмет на община Родопи.Състава на дирекцията получи редица поздравителни адреси от институции и организации, както и от жителите на населени места, които през това лято не бяха пожалени от огнената стихия. Кметът на община Родопи- Павел Михайлов връчи благодарствен плакет на директора на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков и благодари на всички смели мъже, които с цената на живота си бдят над спокойствието и живота на обикновените хора.На професионалния си празник получиха награди и онези пловдивски огнеборци, отличили се в работата си през годината. Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Димитър Илиев Кръстев- началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ във Втора Районна служба по пожарна и аварийна безопасност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.

С "Обявяване на благодарност с парична награда" са наградени четирима служители на Регионална дирекция Пловдив. За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните им задължения са отличени: гл. инспектор Петър Христов Петров- началник на сектор „Специализирани оперативни дейности“, ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – началник на група „Оперативен център“ в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ инспектор Мюрсел Нурай Мурад – инспектор V Степен в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на Първа районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив инспектор Панайот Йонков Чепилски – инспектор IV степен в група Оперативен център на сектор „Пожарогасителна дейност".

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември с отличие "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" са наградени 46-ма служители на РДПБЗН Пловдив. За постигнати високи резултати в служебната дейност с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения с "Колективна парична награда", със своя заповед министъра на вътрешните работи награждава 40 служители на Регионалната дирекция в Пловдив. Огнеборците са проявили изключително себеотрицание, воля и мъжество при овладяването на масивни пожари в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.


За хората извън професията, остава скрит трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за противопожарна помощ. Ето защо в моментите на голямо изпитание, когато силите и възможностите са на предела, от изключително значение е подкрепата на доброволците. Днес бяха наградени и 8 души с огромни сърца. Наградите на доброволците от "Пловдив 112" връчи гл. инспектор Димитър Бришимов.

За активно участие в овладяването на горските пожари грамоти от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха: Меглена Трифонова, Пролет Александрова, Красимир Каракашев, Атанас Даков, Раян Николов, Цветан Йошев, Бранимира Димитрова, Антон Мартинов, Десислав Хаджиев и Христо Димитров.От името на ГДПБЗН, гл. инспектор Димитър Бришимов връчи плакет за принос и заслуги на Доброволно формирование „Пловдив 112“. Наградата получи ръководителят на формированието – Атанас Даков. 

Накрая момиче с питка мина покрай гостите и им подаде хляба да си отчупят за здраве и благополучие. След това тя плисна менче с вода.  

"Скъпи колеги, бъдете живи и здрави, все така с достойнство носете своя професионален дълг и нека огън да има само във Вашите благородни сърца!", бе пожеланието към смелите огнеборци.  

снимки от Наташа МаневаТони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?